Ørerensning

Ligesom huden skal ørerne også plejes og passes. Man skal være opmærksom på at rede hårene ud både på den indvendige og udvendige side af øret, så der ikke kommer filterklumper.

Mange racer har brug for at få plukket hår i øregangen, så øret kan ånde. I HundeKlipperiet renser vi din hunds øre og plukker evt. ørehår.

Ved plukning af ørehår påføres der et særligt pulver, så hunden ikke har ubehag ved at få plukket hårene ud.

Dårlige ører skal behandles hos en dyrlæge.

Er din hunds øre varmt, rødt, fyldt med øresekret eller lugter dårligt, så kontakt din dyrlæge. Det forsvinder IKKE af sig selv.

Et SUNDT hundeøre

Er et RENT hundeøre. Alle hunde har brug for at få deres ører renset med jævne mellemrum uanset race. Der vil uvilkårligt samle sig skidt og møg, som for hundens velbefindende bør renses væk. På den måde mindsker man også chanchen for at ens hund får dårlige øre og luftgener- såkaldte "sure ører". En sund normal øregang er lugtfri, huden er glat, let fugtig og bleg lyserød.

I HundeKlipperiet er ørerensning og øreplukning (hvor påkrævet) altid en del af din hunds sorignering. Det er dog også muligt kun at bestille tid til ørerens el. plukning.

 

Før klip & pluk af ørehår

Her ses et lille Schnauzer øre før indvendig klipning og plukning af hår i ørekanalen. Typisk har mange Schnauzer rigtig mange hår i ørekanalen, så hvis der går for lang tid imellem øresoigneringen er det vanskelig at få hårene ud.

 

Efter klip & pluk af ørehår

Så er øret klippet fri for indvendige hår og øregangen er ligeledes plukket fri for hår. Min lille øre model Balder, kommer indimellem hans normale sorigneringer kun for at få fjernet ørehårene, da det er meget ubehageligt for hunden at få fjernet for store mængder hår af gangen.

 

Ørehårene kan gå meget langt ind i ørekanalen.

Et beskidt hundeøre

På billedet ses tydeligt, hvor meget ørevoks der er blevet dannet. Hvis din hund klør sine ører meget er det ofte et tegn på at der er noget galt. Ligeledes hvis den ryster hovedet gentagende gange, så skyldes det også tit irritation fra ørene.