Når Hunden har Lopper

Lopper er små, brune insekter, som kan være svære at opdage. Ofte ser man kun nogle få lopper på hunden, da kun 5% lever direkte på hunden - de resterende 95% gemmer sig i omgivelserne, som tæpper, møbler, hundekurv, gulvsprækker og bilen. 

 

Loppens livscyklus - derfor er de svære at komme af med

En voksen hunloppe kan lægge 30-50 æg om dagen. Æggene udvikler sig til laver, pupper og derefter voksne lopper. Dette sker hurtigt - ofte inden for 2-3 uger. Derfor er det ikke nok kun at fjerne lopperne fra din hund - hele hjemmet skal behandles, inkl. bilen, tæpper, møbler, kurve, sengetøj samt tæpper. 

Tegn på at din hund har lopper

  • Din hund klør sig meget, især ved bagkroppen og haleroden 
  • Du ser små sorte prikker i pelsen - ligner kaffegrums det er loppeekskrementer
  • Huden kan være irriteret eller have rødligt udslæt eller eksem

Er din hund blevet meget filtret i pelsen, vil den have svært ved at klø sig, og det kan ofte være umuligt at se, hvad der forgår under den filtrede pels.

Det er en yderst smertefuld situation for hunden at være lukket inde i en filtret pels og samtidig blive bidt af massevis af lopper!

Derfor få altid klippet en filtret pels - også selv om det er vinter. Lopper findes hele året rundt og, kan overleve ned til -20 grader!

Loppe-testen: Sådan afslører du det

Ofte kan man ikke finde lopperne på hunden, selvom et yndet gemmested er ved haleroden. Men så kan loppernes efterladenskaber påvises, da en loppekam ofte kan fange nogle af loppernes små, sorte, krymmellignende eskrementer.

  • Brug en loppekam til at fange loppeekskrementerne
  • Læg dem på et fugtigt stykke hvidt papir
  • Hvis de efterlader røde prikker, er det blod fra loppeekskrementerne

Vi tager ikke imod hunde med lopper

Hos HundeKlipperiet i Korsør og Herlev prioriterer vi tryghed og hygiejne for alle vores pelsede gæster. Derfor kan vi ikke tage imod kunder med lopper, da de let kan smitte andre hunde i salonen - også selvom det ikke ses tydeligt endnu.

Hvis din hund viser tegn på lopper, anbefaler vi, at du straks igansætter en behandling hjemme og venter med at booke en tid, til du er sikker på, at lopperne er væk. Vi vejleder dig gerne undervejs!

Er uheldet alligevel sket

Finder vi lopper på din hund i saloen, så kommer din hund straks i et specielt loppebad for hunde. Det er både for din hunds velbefindende, men ikke mindst af hensynet til smittefare for hundesalonens øvrige firbenede kunder.

Loppebadet slår alle levende lopper ihjel med det samme, efter et par dage kan du igansætte hjemmebehandling på hunden. Det tilrådes at behandling i dens hjemlige omgivelser påbegyndes straks. 

Grundet ekstra tid til loppebad, rengøring og desinficering af både hundesalon og maskiner opkræves der et loppegebyr på kr. 250.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Når din hund er fri for lopper, står vi klar med professionel pelspleje og hundeklipning i både Korsør og Herlev - for kunder fra Slagelse, Herlev, Ballerup, Bagsvær, Lyngby og omegn.

Kontakt os gerne for vejledning eller for tidsbestilling på:

Tlf.+45 28 15 52 37

 

 

 

 

 

 

Bidt til Blods

Under en svært filtret pels kan det ofte vrimle med lopper i en sjældent set grad, som ejeren kan være totalt uvidende om.

Denne lille hund er blevet angrebet af så mange lopper, at man tydeligt kan se, hvordan de har bidt den til blods i hovedet og i særdeleshed omkring øjenpartiet.

Loppecirkus

Hunloppen lægger 30-50 æg om dagen ! 

Det vil sige, at på bare 3 uger kan 5 lopper blive til 6.000 - æg, larver, pupper og nye lopper !!!

Gode råd til kampen mod lopperne

  • Brug et spot-on præparat (pipette til nakken) der holder 1 måned, elller 1 tabl. der holder i 3 måneder eller halsbånd  der holder i 8 måneder på alle hunde og katte i hjemmet
  • Vask ikke din hund 48 timer før eller efter behandling med spot-on præperater, da effekten ellers nedsættes.
  • Vær omhyggelig med at indholdet kommer direkte på huden
  • Behandl alle dyr i husstanden.- også katte
  • Støvsug grundigt overalt inkl. i bilen, så æg og laver kommes til livs. Vær  omhyggelig ved gulvsprækker, paneler, møbler og  tæpper
  • Smid støvsugerposen ud efter hver gang
  •  Vask kurve, tæpper, sengetøj på min. 60 grader 
  • Husk at genbehandle alle dyr i husstanden inden præpreatet udløber
  • Behandl hele året, lopperne trives året rundt
  • Behandl omgivelserne med et loppe- & larvedræbendemiddel

  • Gentag behandlingen efter 3-4 uger, da æg og pupper kan overleve første runde

  • Tjek for bændelorm, som lopper ofte overfører (ligner små, bevægelige riskorn omkring endetarmsåbningen)

     

     

    .