Når Hunden har Lopper

Loppen er et lille brun-sort insekt. Den er svær at få øje på, da det er en brøkdel af lopperne, der findes på hunden kun ca. 5% - resten 95% gemmer sig i hundens omgivelser - altså der hvor dyret går og ligger. 

Det vil sige i hjemmet - i form af æg, pupper og larver som findes i møbler, tæpper og gulvsprækker mm. samt ikke at forglemme i bilen. Derfor kan du ikke nøjes med at udrydde de lopper, der sidder på dyret!

 

Tegn på Lopper hos Hunden

Kløe er det mest almindelige tegn på, at din hund har lopper. Hunden klører sig typisk på siden af brystkassen, halsen og øret.

Er din hund blevet meget filtret i pelsen, vil den have svært ved at klø sig, og det kan ofte være umuligt at se, hvad der forgår under den filtrede pels.

Det er en yderst smertefuld situation for hunden at være lukket inde i en filtret pels og samtidig blive bidt af massevis af lopper!

Derfor få altid klippet en filtret pels - også selv om det er vinter. Lopper findes hele året rundt og, kan overleve ned til -20 grader!

Har Din Hund Lopper?

Ofte kan man ikke finde loppen på hunden, selvom et yndet gemmested er ved haleroden. Men så kan loppens efterladenskaber påvises, da en loppekam ofte kan fange nogle af dens små, sorte, krymmellignende eskrementer.

Loppetesten

Finder du små sorte krymmellingende efterladenskaber i din hunds pels - så lav loppetesten. Du putter de sorte efterladenskaber over på et fugtigt hvidt papir eller et stykke vat, og venter på at de bliver opløst.

Hvis det er loppeeskrementer, vil der komme små røde pletter, hvilket er blodrester fra loppens måltid.

 

 

 

Bidt til Blods

Under en svært filtret pels kan det ofte vrimle med lopper i en sjældent set grad, som ejeren kan være totalt uvidende om.

Denne lille hund er blevet angrebet af så mange lopper, at man tydeligt kan se, hvordan de har bidt den til blods i hovedet og i særdeleshed omkring øjenpartiet.

Loppecirkus

Hunloppen lægger 30-50 æg om dagen ! 

Det vil sige, at på bare 3 uger kan 5 lopper blive til 6.000 - æg, larver, pupper og nye lopper !!!

Gode råd til kamp mod lopperne

 • Brug et spot-on præparat (pipette til nakken) der holder 1 måned, elller 1 tabl. der holder i 3 måneder eller halsbånd  der holder i 8 måneder på alle hunde og katte i hjemmet.
   
 • Hunden og katten må ikke vaskes 48 timer før og efter behandling med spot-on præperater. Desuden skal man være omhyggelig med at indholdet kommer direkte på huden.
 • Behandl alle dyr i husstanden.
 • Støvsug meget grundigt og også i bilen, så æg og laver kommes til livs. Vær især omhyggelig ved revner, paneler, møbler og  tæpper. Fjern evt. unødvendige tæpper. Husk at smide støvsugerposen ud bagefter!
 • Hundens og kattens tæpper samt stofkurve vaskes ved 60 grader og tumbles, hvis muligt.  Dette gælder også dyner og puder dyret har ligget på.
 • Husk at genbehandle alle dyr i husstanden inden præpreatet udløber.
 • Behandl omgivelserne med et loppe- & larvedræbendemiddel.

 • Lopper kan overføre bændelorm til hunde og katte. Derfor skal du også tænke på behandling mod bændelorm, hvis dit kæledyr har lopper. Bændelorm ses i afføringen eller de sidder i hårene omkring endetarmen - de ligner risengryn, og de kan bevæge sig.

   

   

  .