Potepleje

Potepleje er en vigtig del af hundes soignering. Sørg altid for at holde hundens hår under trædepuderne korte, så de ikke generer hunden. Den vil heller ikke slæbe så meget skidt og møg med ind efter gåturen.

Tjek jævnligt at din hund ikke har fået filtreknuder også kaldet ”sten i skoen”. Dvs. at hårene imellem trædepuderne er groet sammen med grus og sand, og sidder helt spændt op mod huden under trædepuden.

Det er rigtigt ubehageligt for hunden at gå rundt med, og hunden begynder ofte at gnave og slikke sig på og under sine poter. Et problem mange hundeejere slet ikke er bevidst om.

Det kan nemt undgås ved jævnligt at vaske hundes trædepuder efter gå-tur i sand og grus.
Er problemet opstået, fjerner vi forsigtigt de sammengroede hår i salonen.

Undgå saltede fortove

Prøv så vidt muligt at undgå steder, der er saltet. Kan det ikke undgås, er det vigtigt, at man skyller sin hunds poter i ferskvand efter hjemkomsten. Ikke i varmt vand, heller ikke i koldt vand, men i vand, der lige er en anelse varmere end koldt.

Skyl grundigt inde mellem trædepuderne, så alt saltet kommer ud, og tør derefter poterne med en blød klud. Så er du sikker på, at der ikke sidder noget salt tilbage og generer poterne.

Hunde med lang pels har typisk også en masse pels under trædepuderne. Det er vigtigt at klippe denne pels kort, da poterne ellers er fugtige uforholdsmæssigt længe, fordi pelsen holder på fugten. Det kan igen føre til svampeinfektion i poterne, som er rigtig svær at slippe af med igen.

Et potepleje produkt er næsten ikke til at komme udenom, da det beskytter poterne mod det værste, og holder dem bløde, sunde og raske.

Det er derfor en rigtig god ide, at smøre hundens poter ind i f.eks. B&B Økologiske potepleje, som bl.a. forhandles i salonen. Det blødgører trædepuderne, og danner samtidig en hinde, der gør det svært for saltet at trænge ind i små revner.
 

 

Pas på poterne i vintervejret

De fleste hunde elsker at boltre sig i sneen. Men når den kolde tid sætter ind, er det vigtigt, at du er ekstra opmærksom på din hunds poter. Kulde og salt kan nemlig være en kraftig cocktail for trædepuderne.
Hundepoter udsættes for stor belastning om vinteren, dels pga. kulden, men i særdeleshed pga. saltede fortove, is og snesjap.

For det er ikke kun salt, der kan genere hundens poter og trædepuder i vinterkulden.
Sneen volder også mange hunde besvær og kan nemt klumpe under poterne og mellem hundens tæer, og det er meget generende og smertefuldt for hunden. Ligesom de
skarpe isflager, også let kan giver sår og flænger i hundens trædepuder.

Enhver - der har set sin hund boltre sig i sneen, kan ikke lade være med at glæde sig til at jorden igen bliver hvid, og I skal ud at gå tur. Men sne og kulde kan også føre problemer med sig. Som hos os mennesker vil kulden tørre huden ud - i dette tilfælde trædepuderne hos hunden. De kan sprække, så der bliver åbent ind til den bløde hud, og det kan svie og gøre ondt på hunden. Så husk at beskytte din hunds poter igennem alle vintermånederne.