Når hunden er filtret

Pelsplejen kan for mange gå helt i hårdknude af den eller anden årsag. Når det sker er en nedklipning af din hund ofte den eneste rigtige og samtidig også mest skånsomme løsning for din hund. 

Mange kunder bliver flove og pinlig berørte over de ikke har været i stand til at holde hundes pels i orden. Men det er absolut ingen skam at have en hund, som er blevet bundfiltret. Dog er det en skam ikke STRAKS man opdager det, at handle på det. 

Altså få bestilt tid til en hundeklipning hurtigts muligt, da det er meget generende og yderst smertefuldt for hunden at være sammenfiltret. Hvergang din hund bevæger sig vil de sammenfiltrede hår som ligge tæt på huden nive i hundens hud.

Det kan ofte ikke lade sig gøre at prøve at filtre pelsen ud, da den er blevet ligesom pladevat, samtidig vil det også være for smertefuldt for hunden. Det eneste rigtige og mest humane for din hund er at starte helt på en frisk med gode rutiner vedr. udredning og regelmæssig klipning.

Når hunden bliver befriet for den filtret pels, får den en anden fornemmelse for sin krop, det betyder at du som hundeejer, skal være ekstra opmærksom på din hund i dagene efter en nedklipning.

Huden har været lukket inde i en filtret pels, og i enkelte tilfælde har hunden også fået lopper, som har haft frit spil i under den sammenfilterede pels. Din hund kan nu igen klø og slikke sig alle steder og det kan give store skader på huden, hvis man ikke er opmærksom og holder nøje øje med hunden.

 

Hot Spot hunde, filtret pels,

Hot spot hos hunde

Når først hunden er begyndt at bide eller klø sig, går det ofte meget stærkt. Et lille sår om aftenen kan blive til et meget stort sår om morgenen, hvis hunden har kløet sig det meste af natten.

I nogle tilfælde, hvis pelsen har været ekstremt filtret, kan hunden allerede have bidt hul i huden, som kan være svært at se under den sammenfiltrede pels.

Det kan som i tilfældet på billedet derfor være nødvendigt med behandling hos dyrlægen, når det har udviklet sig til betændelse og væskende sår.

En stor filter knude, som har fået hunden til at bide hul.

Hot spot på ben

Begynder din hund at slikke eller klø sig, så sig nej - og få den til at tænke på noget andet.

Gå fx en lang tur, lav noget træning eller leg med den. 

Lad den ikke være alene, den kan på få minutter lavet et stort blodigt hul på sin hud - et såkaldt ”Hot Spot”.

Filtret puddel

Mange bliver overrasket over at deres hunds pels er blevet filtret sammen, det kan nærmest ske fra den ene dag til den anden, hvis hunden er meget udsat for fugtigt vejr, og ikke bliver ordenligt redt og tørret i nogle dage, hvilket jo kan være svært specielt i efterårs og vintermånederne. Tit kan man også foranlediges til at tro, at alt er i den skønneste orden, men ved nærmere eftersyn (med en kam!) viser det sig at pelsen er helt umulig at rede igennem fra bunde af pelsen og ud til spidsen. Det kan være rigtig svært at se de små filtre knuder, som ligger sig tæt op af huden, og som kun en kam kan fange, men en karte let kan glide hen over.

Gode pelspleje råd

For at din hund skal have et godt velbefindende, er det af afgørende betydning med en god pelspleje.

  • Lav nogle gode regelmæssige rutiner, hvor du får redt din hunds pels helt igennem med en hundekam.

  • Vask og gennemtør med en hårtørrer din hund jævnligt, en beskidt hundepels er vanskeligere at holde.

  • Vær realistisk omkring hvor lang en pels du er i stand til at holde!

  • Sørg for at have en god hundekam, hundebørste/karte & filterskære, det gør arbejdet så meget nemmere.

  • Med en filterfri spray kan du tage evt. filtre i opløbet.

  • Bestil regelmæssig tid til klipning af både pels og negle.

  • Få ALTID en ny tid med - så bliver det ikke glemt til det er for sent.

  • — din hund kan jo ikke selv!

Er din hund filtret?

Så ring hellere
i dag end i morgen
- for din hunds
skyld!