Hundens Pels

Hundens pels skal klippes både sommer og vinter. Det er vigtigt, at du som hundeejer ikke tror, at din hund skal være langhåret om vinteren for at tåle kulden. Det er nærmest det modsatte der er tilfældet.

Det er fejlagtigt at tro, at din hund skal have en længere pels om vinteren end om sommeren for at kunne tåle kulden. Det bedste du kan gøre for din hunds velbe-findende er at pelspleje den løbende hele året igennem med en hundeklipning ca. hver 2. til 3.5 måned afhænig af racen og pelssituation.

Når du lufter din hund en våd vinterdag, kan den lang-hårede pels blive meget våd. Hunden kommer bagefter indenfor i varmen med sin våde overfrakke på (som den jo ikke selv kan tage af).

Det er en rigtig god ide at beskytte din hund og dens pels imod vinterkulden. Specielt er det vigtigt at huske at holde de gamle hunde varme om vinteren, der ovenikøbet måske har fået lidt stive lemmer og gigt. Selv får begge mine gravhunde en vinterjakke på i de kolde måneder.

Forår og efterår kan også være en udfordring for de hundeejere, der har en hund med lang pels. Pelsen bliver efter hver gåtur fugtig eller helt våd samt oftest også fyldt med sand, grus eller jord afhængig af, hvor man lufter sin hund. Det er både tidskrævende og meget svært at holde disse hundepelse filterfrie. En hjælp kan derfor være at købe en overall regnjakke. Den har lange ben og er lukket på maven, så hunden bliver meget lidt beskidt og våd. Selv har jeg stor glæde af at give mine 2 langhårede gravhunde dem på, de er næsten helt rene og tørrer selv efter en våd gåtur.

Det rigtige udstyr er af afgørende betydning, derfor tøv ikke med at investere i en god hundekam, hundebørste, karte, filtersprætter/skære som passer til din hunds pels. Der behøves ikke en stor mængde udstyr - men kun få rigtige redskaber af god kvalitet.

Desværre får mange kunder anskaffet sig forkerte plejeredskaber, da de rådgives forkert af den lokale dyrehandel, som ved alt om hundemad, men sjældent nok om korrekt pelspleje. Typisk er karten al for hård ved hundens hud og pels, og har hunden først fået en dårlig oplevelse med at blive pelsplejet, så er det op ad bakke, at få rettet op på det igen.

Det gratis hvalpetjek er derfor guld værd for dig som hundeejer, du er sikker på at komme rigtig fra start og din hund har nysgerigt suget alle de nye indtryk fra besøget i hundesalonen til sig, så den er tryg, når den afleveres til den første hundeklipning.

Det er aldrig for sent at spørge om gode råd og rette op på eventuelle fejl og forkerte redskaber. Vi viser og hjælper hellere end gerne vores kunder med, hvordan de med få redskaber, korrekt anvendelse samt optimalt tidsinterval for klipning, kan opnå en smuk og filtrefri pels på deres hund.

Når du næste gang lufter din hund, er pelsen måske stadigvæk fugtig i bunden, og er det blevet aften, er det måske også frostvejr udenfor.

Du kan næsten regne ud at den fugtige pels i frostvejr gør hunden rigtig kold. Din hund kommer altså til at fryse endnu mere med en tyk og – tilsyneladende – varm pels om vinteren end ved en kortklippet vinterpels, der hurtigt tørrer. Så husk, det bedste du kan gøre for din hund er at få den klippet regelmæssigt - hele året igennem.

De fleste hunderacer har brug for en jævnlig pleje af deres pels og tit vil der være en sammenhæng mellem jo længere pels - jo mere pleje. Det vigtigste er dog, at din hund ikke går rundt og er filtret, det er smertefuldt for hunden, da den sammenfilterede pels niver i hundens hud hver gang den bevæger sig.

Slip af med den dårlige samvittighed over at du ikke er i stand til at holde din hund i lang pels, der findes mange søde korte hundeklip, som din hund vil elske og se rigtig sød ud i.

Får en ny tid til klipning med når du henter din hund, så kommer du ind i en fast rutine, hvor du ikke skal holde øje med kalenderen og huske at bestille tid. Samtidig undgår du at hundens pels filtre, fordi der går for lang tid i mellem klipningerne. For når først pelsen er startet med at filtre, så går det bare stærkt, og det er møg ærgerligt, når det efterfølgende er nødvendigt at klippe hunden meget kort.  

Shih Tzu klip

Gode råd i kulden

  • Smør din hunds poter ind i potepleje fx B&B Økologisk Potepleje. Det er med til at blødgøre trædepuderne, og danner samtidig en hinde, der gør det svært for saltet at trænge ind i hundens trædepuder.
  • Har du en lille hund, kan det være en idé at gå flere korte ture med den i stedet for én lang, da den hurtigere kommer til at fryse.
  • Det bliver hurtigt koldt for hunden, hvis den ikke bevæger sig. Så lad den ikke stå stille for længe, hvis du fx er faldet i snak.
  • Træk og kulde er skidt. Tænk over, hvor din hund ligger, hvis du lufter ud i længere tid. Er hunden våd må den ikke få træk.
  • Køb en hundefrakke der beskytter din hund mod kulden og en overall regnfrakke der beskytter din hunds pels mod vådt og beskidt vejr.