Hundens Vinterpels

Det er vigtigt, at du som hundeejer ikke tror, at din hund skal være langhåret om vinteren for at tåle kulden. Det er nærmest det modsatte der er tilfældet.

Når du lufter din hund en våd vinterdag, bliver den langhårede pels meget våd. Hunden kommer bagefter indenfor i en varm stue med sin våde overfrakke på (som den jo ikke selv kan tage af).

Når du næste gang lufter din hund, er pelsen måske stadigvæk fugtig i bunden, og er det blevet aften, er det måske også frostvejr udenfor.

Du kan næsten regne ud at den fugtige pels i frostvejr gør hunden rigtig kold. Din hund kommer altså til at fryse endnu mere med en tyk og – tilsyneladende – varm pels om vinteren end ved en kortklippet vinterpels, der hurtigt tørrer. Så husk, det bedste du kan gøre for din hund er at få den klippet regelmæssigt - hele året igennem.

Husk potepleje til din hund om vinteren

Gode råd i kulden

  • Smør din hunds poter ind i potepleje fx B&B Økologisk Potepleje. Det er med til at blødgøre trædepuderne, og danner samtidig en hinde, der gør det svært for saltet at trænge ind i hundens trædepuder.
  • Er din hund blevet rigtig beskidt af vinterens sjap, så lad os vaske og tørre din hund i vores smarte tørrekabine. Prisen afhænger af størrelse og pelstype.
  • Har du en lille hund, kan det være en idé at gå flere korte ture med den i stedet for én lang, da den hurtigere kommer til at fryse.
  • Det bliver hurtigt koldt for hunden, hvis den ikke bevæger sig. Så lad den ikke stå stille for længe, f.eks. udenfor butikker.
  • Træk og kulde er skidt. Tænk over, hvor din hund ligger, hvis du lufter ud i længere tid. Er hunden våd må den ikke få træk.
  • Nogle hunderacer kan ikke tåle kulde, og har brug for tøj når det bliver koldt. Det gælder racer som ikke har underuld og måske et meget tyndt lag fedt (f.eks. whippets) og hårløse hunde.