Negleslibning

Er din hunds klør for lange

Mange hundeejere oplever store problemer med at få lov til at klippe negle på deres hund. Oftest skyldes det at hunden er blevet klippet i nerven, og det glemmer den ikke sådan lige igen. Andre hader bare at få deres poter og negle rørt, da de ikke er blevet vænnet til det allerede som hvalp.

I HundeKlipperiet sliber vi din hunds klør hurtigt og nemt. Det synes vi giver det bedste resultat. Da selv ekstremt lange negle kan gøres rimelige korte, uden risiko for at ramme nerven i neglen, som vil forårsage kraftig blødning og smerte for hunden. Og du slipper for dyrlægebesøg og evt. brænding af hundens klør.

 

hundens klør,

Diamantneglesliberen har også den fordel, at den udsender en svag varme som får nerven i en alt for lang negl til at trække sig tilbage efter gentagne slibninger.

Diamantneglesliberen er forsynet med en sikkerhedsanordning, så hundes potehår ikke kan komme i klemme under slibningen. Ligesom der anvendes en diamant sliberulle og ikke sandpapir, som giver hunden flossede negle.

Skal du udelukkende have slebet din hunds klør, er du selv med fra start til slut og vi klare det hurtig og nemt på ganske få minutter.

 

Ulveklo groet rundt om trædepuden

Udover at det er meget smertefuldt for hunden at gå med negle, som er for lange, så er det også afgørende for hundens led og muskler, at neglene holdes tilpas korte, så korrekt fod, knæ og hoftestilling opretholdes.

Så tjek din hunds negle jævnligt. Nogle racer er selv i stand til at slibe deres negle, mens mange andre har behov for at få dem ordnet jævnligt.

HUSK både at hold øje med din hunds vildtklør (dem der sidder oppe på forbenene), de kan nemt gro i cirkelbevægelser hele vejen rundt om den lille trædepude, og i særlige slemme tilfælde (se foto nr. 2 i fotobjælken) kan kloen gro ind i hundens trædepude og skabe et sår. Der skal også holdes øje med ulvekloen (det er ikke alle racer som har ulvekløer), de sidder indvendigt oppe på bagbenet, ofte godt gemt i hårene.

 

Hvor tit skal en hund have slebet klør ?

Det er forskelligt fra hund til hund hvor tit de skal have slebet negle. Vi har hunde som kommer fast hver 6 uge og andre hver 3 måned.
Som regel skal de små hunde have deres negle slebet oftere end de store hunde, dog ser vi også mange af de store hunde som ikke får slidt deres negle selv, og har derfor brug for hjælp.
En god regel, hvis man er i tvivl om hundens negle trænger til at slibning, så kik på om hundens negle rører gulvet når den står almindeligt. Hunden må IKKE stå på sine negle - den skal stå på sine trædepuder.
Alt for lange negle kan med tiden ødelægge hundens led og muskler. Tæerne bliver tvunget ud til siderne, håndroden synker for langt ned og med tiden vil det gå ud over knæ, albue og skulderled. Er du i tvivl - så spørg gerne.