Negleslibning

I HundeKlipperiet sliber vi din hunds negle. Det synes vi giver det bedste resultat. Da selv ekstremt lange negle kan gøres rimelige korte, uden risiko for at ramme nerven i neglen, som vil forårsage kraftig blødning og smerte for hunden.

Neglesliberen har også den fordel, at den udsender en svag varme som får nerven i en alt for lang negl til at trække sig tilbage efter gentagne slibninger.

Udover at det er meget smertefuldt for hunden at gå med negle, som er for lange, så er det også afgørende for hundens led og muskler, at neglene holdes tilpas korte, så korrekt fod, knæ og hoftestilling opretholdes.

Så tjek din hunds negle jævnligt. Nogle racer er selv i stand til at slibe deres negle, mens mange andre har behov for at få dem ordnet jævnligt.

Husk også at hold øje med din hunds ulveklo (det er ikke alle racer som har ulvekløer), som sidder indvendigt på bagbenet, ofte godt gemt i hårene.

Det er ikke ualmindeligt at kloen, p.g.a. manglende slid vokser i cirkelbevægelse. Under uheldige omstændigheder kan kloen vokse ind i huden på benet, og dermed skabe et sår.

Hvor tit skal en hund have slebet negle?

Det er forskelligt fra hund til hund hvor tit de skal have slebet negle. Vi har hunde som kommer fast hver 6 uge og andre hver 3 måned.
Som regel skal de små hunde have deres negle slebet oftere end de store hunde, dog ser vi også mange af de store hunde som ikke får slidt deres negle selv, og har derfor brug for hjælp.
En god regel, hvis man er i tvivl om hundens negle trænger til at slibning, så kik på om hundens negle rører gulvet når den står almindeligt. Hunden må IKKE stå på sine negle - den skal stå på sine trædepuder.
Alt for lange negle kan med tiden ødelægge hundens led og muskler. Tæerne bliver tvunget ud til siderne, håndroden synker for langt ned og med tiden vil det gå ud over knæ, albue og skulderled. Er du i tvivl - så spørg gerne.