Korrekt hundevask

Alle typer hunde bør soigneres af hensyn til deres velbefindende. Det er ikke kun hundvask men også pleje af hundens negle, øre og øjene som er vigtig for din hunds velbefindende og sundhed.

En professionel hundevask sikrer din hunds sundhed og velbefindende, men gør samtidig også rengøringen i hjemmet lettere, da en grundig og professionel hundevask fjerner mange løse, døde og beskidte hår.

Specielt i efterårs- og vintermånederne kan det være besværligt og svært at vaske hunden hjemme i brusekabinen, da der kan gå meget lang tid før hundens pels er gennemtør helt ind til huden. Får du ikke tørret pelsen meget grundigt efterfølgende kan en fugtig hundepels i koldt vejr desværre medfører at din hund bliver syg.

I HundeKlipperiet vasker vi din hund i  B&B danskproducerede økologiske hundeshampooer, som passer netop til din hunds pelstype og behov.

B&B  Hundefrisørens økologisk hundeshampoo er allergivenlig og fri for:

 • Kunstige farvestoffer
 • Parabener
 • Silikone
 • Kunstige parfumer
 • Overflødige tilsætningsstoffer

Gode vaske tips

 • Brug hundeshampooen i det rette forhold. Du kan fx købe en smart blandingsflaske fra B&B der gør det nemt at blande den rettet mængde shampoo og vand samt gør det lettere at fordele i hundens pels.
 • Vask altid pelsen 2 gange for at få alt snavsen ud af hundens pels.
 • Skyld pelsen meget grundigt - da shampoorester kan give kløe i pelsen.
 • Brug dine hænder eller gerne en massagebørste eller handske til at gnide shampooen ind i pelsen - din hund vil i øvriget elske massagen.
 • Vask din hunds pels efter behov, hunde med problem pels og hudgener så som fedtet eller tør pels, skæl mm kan som regel hjælpes med den rette hundeshampoo og en korrekt hundevask.
 • Gem ikke overskydense opblandet hundeshampoo, da det ikke kan holde sig, så bland ikke mere end du skal bruge.
 • Søg for at du får tørret din hunds pels helt igennem.

Min hund er filtret - kan det hjælpe at vaske den?

Svaret er absolut NEJ - filten vil kun blive meget værre og kan ende op som en ”kogt uldsok”.

Du kan dog bruge fx B&B balsam på de steder, hvor hunden er filtret og så sprætte filten op med fingrene eller med en filterskærer, (begge dele kan købes i hundesalonen), hvorefter det kan redes ud med en kam. Når hunden er helt fri for filter, kan du efterfølgende vaske den.

En dejlig sommerdag i Provence

Når din hund er vasket skal den tørres godt igennem. Derhjemme kan du bruge din hårtørrer eller lade hunden lufttørre afhængig af årstid, pelstype– og længde.

Flere racer som fx Coton de Tulear, Malteser, Bichon Havanais, Bichon Frisé, Puddel, Shih Tzu mm SKAL tørres maskinelt, ellers vil de filtre, og være umulige at rede igennem. Den varme luft får nemlig hårene til at rette sig ud.

I HundeKlipperiet bliver de fleste racer tørret i vores smarte topmoderne tørrekabine, hvor luften cirkulerer stille og roligt som på en varm og luftig sommerdag i Provence.

Hundene nyder at kunne ligge eller sidde og slappe af i tørrekabinen, de får her en hvilepause og mange lægger sig ligefrem til at sove.